GÖĞÜSÜ YUMUŞATMAK VE ÖKSÜRÜĞÜ KESMEK İÇİN ELMA ÇAYI

24 Ocak 2009 Cumartesi

Elmayı, ister çiğ olarak tüketin, ister, pişmiş olarak, her şekilde faydasını göürüsünüz. Bu yazımızda, sizlere, elma ile yapılabilecek 2 ayrı çay tarifi öneriyoruz. Hem öksürüğünüzü kesecek, hem de göğüsü yumuşatıp, balgam attıracak bu çaylarımızın tarifleri ;

ŞİDDETLİ ÖKSÜRÜK İÇİN : 1 litre suyun içine, ince dilimlenmiş 1 adet adet elmayı kabuklarıyla birlikte atın. Haşladıktan sonra çay gibi sıcak olarak için.
BALGAM SÖKTÜRMEK İÇİN : Elma kabukları ile yapılan çay, hem göğüsü yumuşatır, hem de, balgam söktürmek için idealdir. Tarifimize gelince; Elmanın kabuklarını soyun, İçine biraz tarçın, zencefil ve karanfil atılır. 10 dak demlendirdikten sonra, içilir.

2 yorum:

Gulhan Gece dedi ki...

Elma haşlanmadan önce kabugu soyulcak degilmi? Yani kaynatıldıktan sonra mı soyulmus elma tarcin zencefil ve karanfil konup demlenmeye bırakılcak ve bu bitkiler ne kadar konulcak ?

Gulhan Gece dedi ki...

Su kaynadıktan sonra mı elma kabukları soyulup bitkiler icine konup demlenmeye bırakılacak ? Ve bitkileri ne kadar ilave etmek gerekir bilgi verirseniz memnun olurum.

Bunları Okudunuz mu ?

İzleyiciler