RUŞEYMİN FAYDALARI

12 Mayıs 2009 Salı

Öncelikle, ruşeymin ne olduğıu konusundan bahsedelim. Ruşeym, kelime anlamı olarak, buğday özü anlamına gelmektedir. Buğdayın işlenerek, una dönüştürülmesi sürecinde, özel ayrıştırma işlemleri sonucunda, 1 tonundan sadece, 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ruşeym, gramlarla satılıyor.

KULLANIM ŞEKİLLERİ : Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor
RUŞEYMİN (BUĞDAY ÖZÜNÜN) FAYDALARI :
Mükemmel Bir Afrodizyaktır : Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
Yaşlılığı Geciktirir : İçerdiğ, E vitamininden dolayı, yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Mükemmel bir E vitamini deposudur.
Kalp için Çok faydalıdır : Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Sinir Sistemi için çok faydalıdır : Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
Güzelliğinize Güzellik katar : Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
Kısırlık için faydalıdır : Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.
* Buğday özü, (Ruşeym) her yaş grubunda kullanılabilir. Yemek pişirken, baharat yerine buğday öüzü katılabilir.
* E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir.
ÖNEMLİ UYARI : Çölyak hastalarının ve lif kullanımında sakıncası olanlar için, kullanması uygun değildir.

2 yorum:

Muzaffer dedi ki...

Herkese merhabalar,

Ben ruşeymi bir gün işyerimize gelen Gaziantep Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapan bir profesörün gelmesi ile öğrendim. Bizden ruşeym talep etti. Çünkü biz Gaziantep’te un imalatı yapan bir firmayız. Ruşeymin çok faydalı olduğunu ve evinde yemek için istediğini söyleyince internette biraz araştırdım. İnanılmaz sonuçlarla karşılaştım. Ben şahsen kepekli ekmek yemeği tercih ediyorum. Tabi beyaz ekmek yemek tercih meselesidir. Ancak un kepeğinin çok faydası olduğunu bildiğim için genellikle kepekli yemeye çalışırım. Ancak beyaz ekmeğide sık sık tüketirim.
Ruşeym konusuna gelince, üretimimizde değişikliğe giderek, daha önce buğday kepeğine karıştırdığımız ruşeymi, özel olarak elek sistemindeki değişiklikler ile ayırıp pazar araştırmasına girdik. Eğer orjinal buğday ruşeymi talep edenler olursa direk fabrikadan talep eden kişilere temin etmeye çalışırım. Bana mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Saygılar,

Muzaffer Aydıngüler

muzafferaydinguler@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Mrb ben bisey merak ediyorum bu ruseym bozulma ihtimali varmış taze veya bozuk olduğunu nasıl anliyabiliriz. Tsr ederm.

Bunları Okudunuz mu ?

İzleyiciler