Paylaşmak Güzeldir

3 Ekim 2012 Çarşamba

SALEPLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Muhallebi Nasıl Yapılır
Salepli Muhallebi
Salepli Muhallebi Tarifi
Salepli Muhallebi,Salepli Muhallebi Tarifi,Muhallebi Tarifi, Muhallebi Nasıl Yapılır,Muhallebi Yapımı,Değişik Muhallebi, Değişik Muhallebi Tarifi,Değişik Muhallebili Tatlılar
Süt tatlıları her zaman tercih edilen tatlılar olmuştur. Gerek hafif oluşu, gerekse yapım kolaylığı nedeni ile sıklıkla tercih edilir. Bu makalemizde, değişik muhallebi tarifi arayan okurlarımız ile, salepli muhallebi tarifi paylaşmak istedik..


Salepli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler;
*3 su bardağı soğuk süt,
*3 çorba kaşığı pirinç unu,
*2 tepeleme çorba kaşığı nişasta,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 adet orta boy yumurta,
*2 tatlı kaşığı salep,
*Üzeri için toz tarçın,
Salepli Muhallebi,Salepli Muhallebi Tarifi,Muhallebi Tarifi,Muhallebi Nasıl Yapılır,Muhallebi Yapımı,Değişik Muhallebi,Değişik Muhallebi Tarifi,Değişik Muhallebili Tatlılar
Sütü genişçe bir tencereye koyun. 1 orta boy yumurtayı katarak karıştırın. Ardından kalan tüm malzemeleri tarçın dışındaki tüm malzemeleri ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Ocağa koyun ve orta ateşte koyulaşana kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve kaselere paylaştırın. Üzerine toz tarçın serperek servis yapabilirsiniz.
Salepli Muhallebi,Salepli Muhallebi Tarifi,Muhallebi Tarifi,Muhallebi Nasıl Yapılır,Muhallebi Yapımı,Değişik Muhallebi,Değişik Muhallebi Tarifi,Değişik Muhallebili Tatlılar
Tepkiler:

0 yorum: