Paylaşmak Güzeldir

20 Mart 2013 Çarşamba

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR ?

Ayva Tatlısının Kırmızı Olması İçin
Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Ayva Tatlısı Yapılışı,Ayva Tatlısı Yemek Tarifi,Ayva Tatlısı,Ayva Tatlısı Tarifi,Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır,Ayva Tatlısı Yapımı,Ayva Tatlısının yapılışı,Ayva Tatlısının Kırmızı Olması İçin
Bu gün sizlere nefis bir tatlı tarifi vermek istiyoruz. Kış aylarında yapabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz ayva tatlısı nasıl yapılır hep beraber bakalım..

Ayva Tatlısı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ;
*6 adet orta boy ayva,
*4 su bardağı toz şeker,
*6 su bardağı su,
*2 rulo kaymak,
Ayva Tatlısı Yapılışı,Ayva Tatlısı Yemek Tarifi,Ayva Tatlısı,Ayva Tatlısı Tarifi,Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır,Ayva Tatlısı Yapımı,Ayva Tatlısının yapılışı,Ayva Tatlısının Kırmızı Olması İçin
Ayvalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra soyulur, ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Her bir ayvanın ortasına bir fincan şeker dökülür ve üzerini örtecek kadar su konulup bir saat kadar kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra ayvaların üzerine kaymak ilave edilip servis yapılır.
Ayva Tatlısının Kırmızı Olması İçin
 Ayvaların kırmızı olması için on adet ayva çekirdeği de tencereye atılır ve mümkünse bakır tencere kullanılır. Ayva tatlısının kırmızı olmasını sağlayan bakır tenceredir.
Ayva Tatlısı Yapılışı,Ayva Tatlısı Yemek Tarifi,Ayva Tatlısı,Ayva Tatlısı Tarifi,Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır,Ayva Tatlısı Yapımı,Ayva Tatlısının yapılışı,Ayva Tatlısının Kırmızı Olması İçin
Tepkiler:

0 yorum: