Paylaşmak Güzeldir

14 Mart 2013 Perşembe

TURPUN FAYDALARI VE ZARARLARI

Turpun Zararları
Turpun Faydaları ve Zararları
Turpun Faydaları ve Zararları
Turpun Faydaları,Turp Faydaları,Turp ve Faydaları,Turpun Faydaları Kısaca,Turpun Faydaları Nelerdir,Turpun Faydaları ve Zararları,Turpun Zararları,Turpun Zararları Nelerdir, Turpun Zararı Var mıdır
Kış mevsiminde sıklıkla yemeklerimizde ve salatalarımızda garnitür olarak kullandığımız turp, lezzetli bir sebze olmasının yanısıra, son derece faydalı ve değerli bir besin aynı zamanda.. Özellikle kırmızı turpa rengini veren likopen maddesi tansiyonu düzenlemekten tümör büyümesini engellemeye, kötü kolesterolü düşürmekten kanseri önlemeye kadar pek çok fayda sağlıyor. Bakın severek tükettiğimiz turpun faydaları nelermiş..

Turpun Faydaları,Turp Faydaları,Turp ve Faydaları,Turpun Faydaları Kısaca,Turpun Faydaları Nelerdir
*C vitamini açısından zengin olan turp, böbrek taşları olanlara, aşırı şişmanlara sıklıkla öneriliyor.
*Şeker hastalarına faydalıdır. Diyabetlilerin salatalığın yanında kırmızı turp tüketmesi gerekmektedir.
*En güçlü antioksidanlardan olan A ve C vitamini barındırarak kalp rahatsızlıklarına karşı doğal ilaç görevi görür.
*Diş, diş eti, sinir, saç ve tırnaklar için oldukça yararlıdır.
*Nezle ve grip gibi hastalıklarda burnun akmasını engeller.
*Böbrek taşlarına, hazımsızlığa ve aşırı kilolara karşı önerilir.
*Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Öksürüğü keser. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
*Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir.
*Verem hastalarına tavsiye edilir.
*Sindirimi kolaylaştırır.
*Sinir ve stresi alır.
*Romatizma ve siyatikte faydalıdır.
*Sarılığa karşı da faydalıdır.
*Mikrop öldürücüdür.
*Sivilce ve egzamayı geçirmeye yardımcı olur.
*Bal ve sirke şerbeti ile karıştırılıp gargara yapılırsa nefes darlığına iyi gelir.
Turpun Zararları,Turpun Zararları Nelerdir,Turpun Zararı Var mıdır ?
*Böbreğinden oksalat (bir çeşit böbrek taşı) taşı dökenler turpu az yemesi gerekenlerin başında geliyor. *Çünkü vücuttaki oksalat miktarı arttığında kalsiyum kaybı daha fazla oluyor.
*İshal olanlar ve gaz sancısı çekenler.
*Mutsuz (irritabl) bağırsak sendromu olanlar.
*Gastriti olanlar turpu pişirerek yemeli.
*Açık ülser yarası olanlar turp yememeli.
Turpun Faydaları,Turp Faydaları,Turp ve Faydaları,Turpun Faydaları Kısaca,Turpun Faydaları Nelerdir, Turpun Faydaları ve Zararları,Turpun Zararları,Turpun Zararları Nelerdir,Turpun Zararı Var mıdır
Tepkiler:

0 yorum: