Paylaşmak Güzeldir

28 Mayıs 2013 Salı

YUFKA KEBABI NASIL YAPILIR ?

Yufka Kebabı Tarifi,Yufka Kebabı Yapılışı
Yufka Kebabı
Yufka Kebabı Nasıl Yapılır ?
Yufka Kebabı,Yufka Kebabı Nasıl Yapılır,Yufka Kebabı Yapımı,Yufka Kebabı Tarifi,Yufka Kebabı Yapılışı
Yufka kebabını duydunuz mu ? Ben ilk defa duydum Farklı bir tarif olduğu için de sizlerle paylaşamak isdedim.. Sözü fazla uzatmadan, yufka kebabı nasıl yapılır konusuna geçelim. Öncelikle Yufka kebabı yapımı için gerekli malzemeleri sayarak işe başlayalım..

Yufka Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ;
*2 yufka,
*500 gr. Kuşbaşı ya da tavuk eti,
*1 kase bezelye,
*yarım çay bardağı sıvıyağ,
*1 kuru soğan,
*2 diş sarımsak,
*1-2 defen yaprağı,
*2 sivribiber,
*2 domates,
*yarım demet maydanoz,
*tuz,
*karabiber,
Yufka Kebabının Üzeri İçin ;
*1 yumurta sarısı,
*2 kaşık yoğurt,
*1 çorba kaşığı susam,
Yufka Kebabı,Yufka Kebabı Nasıl Yapılır,Yufka Kebabı Yapımı,Yufka Kebabı Tarifi,Yufka Kebabı Yapılışı
Az miktrar sıvıyağda, eti tuz atmadan soteleyin.suyunu bırakınca üzerine,bezelyeyi,doğranmış domatesi, soğanı, biberi defne yapraklarını ve kıyılmış naneyi ilave edip pişirin. pişen harcı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.1. yufkatı tezgaha serin. üzerien biraz sıvıyağ gezdirin.2. yufkayı üzerien serip,2. yufkanın karılıklı iki ucunu ortaya doğru katlayıp birleştirin. 2. yufkanın tam ortasına iç malzemeyi koyun ve yayın. üzerien kıyılmış nane yaprakları serpip,karşılıklı uçlarından katlayıp kare şeklini aldırın. üzerien yumurta ve yoğurt karışımı sürüp susam serpin. fırına sürün.
Yufka Kebabı,Yufka Kebabı Nasıl Yapılır,Yufka Kebabı Yapımı,Yufka Kebabı Tarifi,Yufka Kebabı Yapılışı
Tepkiler:

0 yorum: