Paylaşmak Güzeldir

12 Şubat 2014 Çarşamba

Kıvırma(Kıvrım) Tatlısı Tarifi

Kıvırma Tatlısı nasıl yapılır,Kıvrım Tatlısı Yapımı, Kıvırma Tatlısı Yapımı,Kıvrım Tatlısı Yapılışı
Kıvrım Tatlısı Tarifi
Kıvırma(Kıvrım) Tatlısı Tarifi
Kıvırma Tatlısı Tarifi,Kıvrım Tatlısı Tarifi,Kıvrım Tatlısı nasıl Yapılır,Kıvırma Tatlısı nasıl yapılır,Kıvrım Tatlısı Yapımı, Kıvırma Tatlısı Yapımı,Kıvrım Tatlısı Yapılışı
Bu gün sizlere son derece kolay ve son derece lezzetli, yöresel bir tatlı tarifi vermek istiyoruz.Zonguldak yöresine ait kıvırma tatlısı.. Acil durumlarda veya Bayramlara misafirlerinize ikramlık olarak kolaylıkla yapacağınız kıvrım tatlısı ya da diğer adı ile kıvırma tatlısı nasıl yapılır hep birlikte görelim.
Kıvrım(Kıvırma) Tatlısı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ;
*2-3 adet yufka (Tepsinin Büyüklüğüne Göre Ayarlanacak)
*1 paket margarini eritin,
*1 Kase Ceviz İçi
*Toz Şeker
Şerbet için
*2,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Kıvırma Tatlısı Tarifi,Kıvrım Tatlısı Tarifi,Kıvrım Tatlısı nasıl Yapılır,Kıvırma Tatlısı nasıl yapılır,Kıvrım Tatlısı Yapımı,Kıvırma Tatlısı Yapımı,Kıvrım Tatlısı YapılışıCevizi ve toz şekeri karıştırın.Yufkayı tezgaha serin. Erimiş margarinle yufkayı yağlayın.Yağladığınız yufkanın içine ceviz ve şeker karışımını serin. Ardından yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkayı kol böreği şekilde sarın. Tepsiye kol böreği dizer gibi sarılmış yufkaları dizin. Tüm yufkaları tepsiye dizdikten sonra, kalan erimiş margarini tepsideki tatlıların üzerine sürün. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (Pişme Süresi Yaklaşık 20 Dakikadır).Tatlınız pişinceye kadar, Şerbeti kaynatın. Tatlıy fırından çıkarınca, ılık şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökerek, bir süre dinlendirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra, servise hazırdır. Dilerseniz kaymak veya dondurma ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
Kıvırma Tatlısı Tarifi,Kıvrım Tatlısı Tarifi,Kıvrım Tatlısı nasıl Yapılır,Kıvırma Tatlısı nasıl yapılır,Kıvrım Tatlısı Yapımı,Kıvırma Tatlısı Yapımı,Kıvrım Tatlısı Yapılışı

Tepkiler:

0 yorum: