Paylaşmak Güzeldir

15 Nisan 2014 Salı

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşak Poğaça Tarifi,Yumuşak Poğaça Yapmanın Sırrı,Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktası
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi
Yumuşacık Poğaça Tarifi
Mayalı Poğaça,Mayalı Poğaça Tarifi,Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır,Yumuşak Poğaça,Yumuşak Poğaça Tarifi,Yumuşak Poğaça Yapmanın Sırrı,Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktası
Kimileri çok güzel yumuşacık, pofuduk pofuduk poğaça yaparken, kimileri bir türlü bunu başaramaz. Aynı tarifi iki farklı kişi de yapsa mutlaka bir fark olur aralarında. Birisi daha güzel olur. Peki yumuşacık poğaca yapmanın sırrı püf noktası nedir.Bu makalemizde sizlere vereceğimiz tarif ile yumuşacık poğaça yapmanın püf nokasını vereceğiz.

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ;
*2 tane yumurta (1 tanesinini sarısını üzerine sürmek için ayırın),
*1 su bardağı ılık süt,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı,
*1 paket instant (kuru) maya,
*2 yemek kaşığı şeker,
*1 tatlı kaşığı tuz,
* Aldığı kadar un
Mayalı Poğaça,Mayalı Poğaça Tarifi,Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır,Yumuşak Poğaça,Yumuşak Poğaça Tarifi
Ilık sütün içine şeker ve kuru mayayı karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de katıp, karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp hamuru mayalanmaya bırakın. Hamurunuz en az 2 katına çıkana kadar kabarmalıdır.  Hamur kabarınca, bir tur daha yoğurun. 10-15 dak. bekledikten sonra, hamurunuzdan küçük parçalar kopararak, yuvarlak  şekil verip tepsiye dizin. Eğer sade yapmak istemezseniz içine, dilediğiniz malzemeyi koyup dilediğiniz şekli vererek fırına tepsisine dizebilirsiniz. Fırın tepsisini fırına koymadan önce tepside yeniden kabarması için 15 dakika bekletin. Yumurta sarısını üzerine sürüp,üzerine çörek otu serperek, önceden ısıttığınız 18 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..
Yumuşak Poğaça Yapmanın Sırrı,Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktası
* Hamuru mayalamakta kullanacağınız süt ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalı. Ilık süt kullanmalısınız.
* Kuru maya içine şeker katmanız mayanın çok daha etkili olmasını sağlar.
* Mayalı hamurda, mayalanma süresi çok önemlidir. Hamurun en az 2 katı kadar kabarması gerekmektedir.
* Mayalanma için ortamın ılık olması gereklidir. Eğer, vaktiniz yoksa fırınınızı 75 derecede çalıştırın ve hamuru fırın içinde mayalanmaya bırakın.
* Kabaran ve mayalanmış hamuru mutlaka bir tur tekrar yoğurun.
Mayalı Poğaça,Mayalı Poğaça Tarifi,Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır,Yumuşak Poğaça,Yumuşak Poğaça Tarifi,Yumuşak Poğaça Yapmanın Sırrı,Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktası

Tepkiler:

0 yorum: