Paylaşmak Güzeldir

24 Ekim 2014 Cuma

Kıymalı Saray Böreği Tarifi

Saray Böreği Yapımı,Kıymalı Saray Böreği,Saray Böreği Yapmanın Püf Noktası
Kıymalı Saray Böreği Tarifi
Kıymalı Saray Böreği Tarifi
Saray Böreği Tarifi,Saray Böreği Nasıl Yapılır,Saray Böreği Yapılışı,Saray Böreği Yapımı,Kıymalı Saray Böreği,Saray Böreği Yapmanın Püf Noktası
Bu makalemizde sizlere saraylara layık bir börek tarifi vermek istedik. Hem kolay hazırlanması hem de buna rağmen muhteşem bir lezzette olması nedeni ile mutlaka denemenizi önerdiğim tarifler arasında.. Kıymalı Saray böreği tarifi 6 kişilik.. Siz dilerseniz malzeme miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Kıymalı Saray Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ;
* 3 adet Yufka,
* 300 gr  Kıyma,
* 1 adet Kuru soğan,
* 2 Çorba Kaşığı Kuş üzümü,
* 1 çorba kaşığı Çam fıstığı ,
* 1 tutam Maydanoz,
* 1 su bardağı  Süt,
* 1 şişe Soda,
* 2 adet Yumurta ,
* 1/2 kabuk tarçın,
* 1 çay bardağı sıvıyağ ya da 2 çorba kaşığı margarin,
*  Tuz, Karabiber,
Saray Böreği Tarifi,Saray Böreği Nasıl Yapılır,Saray Böreği Yapılışı,Saray Böreği Yapımı,Kıymalı Saray Böreği,Saray Böreği Yapmanın Püf Noktası
Yufka Sosunun Hazırlanması ;
Ayrı bir kabın içerisinde 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 adet yumurtayı iyice karıştırın. Karıştırırken 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve karıştırmaya devam edin.
1 baş soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçinee kıymayı katarak kavurmaya devam edin. Bu arada 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve kavurduğunuz soğanın içine katın.Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. 
3 adet yufkayı açın ve kapta hazırladığınız kremayı bir fırça ile yufkaların üzerine sürün. Tencerede hazırladığınız ve soğuttuğunuz kıymalı malzemeyi yufkaya yayın. Kıyma yayma işleminden sonra yufkalarınızı sarın. Sardıktan sonra yufkayı yuvarlayın ve spiral şeklinde içe doğru kıvırın.
Fırın tepsisini fırça ile yağlayın ve sardığınız yufkaları fırın tepsisine güzelce yerleştirin.. Kalan yufka sosunun içine 1 adet daha yumurta kırın ve karıştırın. Fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaların üzerine fırça yardımı ile bu karışımı sürün.  Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra börekleri biraz dinlendirin ve keserek ılık olarak servis yapın.
Kıymalı Saray Böreğinin Püf Noktası ;
Böreğin yaparken, böreğin güzel kabarması için,  hazırladığınız yufka sosunun içerisine, bir şişe soda ya da 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz. Böreğin iç malzemesini, kıyma yapmak zorunda değilsiniz illeki. Peynir, mantar ve ıspanak karışımı, kabak gibi sebzeleri veya dilediiniz her malzemeyi kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu böreği tencerede ocağın üzerinde de pişirebilirsiniz. Tencerede 10 dakika, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika da pişer.
Afiyet olsun..
Saray Böreği Tarifi,Saray Böreği Nasıl Yapılır,Saray Böreği Yapılışı,Saray Böreği Yapımı,Kıymalı Saray Böreği,Saray Böreği Yapmanın Püf Noktası
Tepkiler:

0 yorum: